Σχετικά με το Google Rise Award

Η ανάγκη για μια πιο ποικιλόμορφη γενιά μαθητών και φοιτητών που αποφοιτούν με πτυχία στην επιστήμη των υπολογιστών δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής όσο είναι σήμερα. Η βιομηχανία της τεχνολογίας είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στις ΗΠΑ, και οι ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της τεχνολογίας προβλέπεται να αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας στον επαγγελματικό τομέα, έως και με αύξηση 22% κατά την επόμενη δεκαετία. Ωστόσο, το ενδιαφέρον

«Χρειαζόμαστε περισσότερα παιδιά που θα αγαπούν τις επιστήμες και τα μαθηματικά.»

Larry Page
Αυτά ήταν τα λόγια του Larry Page, συνιδρυτή της Google, στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του 2013, και αυτό είναι ένα συναίσθημα το οποίο συμμερίζονται όλοι στη Google. Η τεχνολογία έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο και η Google έχει καταστήσει προτεραιότητα να εμπνεύσει τους νέους, όχι μόνο να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, αλλά και να τη δημιουργήσουν. Αλλά πολύ λίγοι μαθητές έχουν πρόσβαση είτε στην εκπαίδευση είτε στην ενθάρρυνση που απαιτείται για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με την επιστήμη των υπολογιστών. Θέλουμε να συμβάλουμε στη γεφύρωση αυτού του χάσματος και να παράσχουμε περισσότερη πρόσβαση σε περισσότερους μαθητές ώστε να συμπεριληφθούν στην εκμάθηση της επιστήμης της πληροφορικής.


Για μένα, αυτό που έχει σημασία είναι το ότι οδηγούμε την τεχνολογία ως δύναμη εξισορρόπησης, ως καταλύτη για όλους σε όλο τον κόσμο. Κάτι που είναι και ο λόγος που θέλω η Google να βλέπει, να ωθεί, και να επενδύει περισσότερο στο να διασφαλίσει το ότι η πληροφορική είναι πιο πιο προσιτή, η συνδεσιμότητα είναι πιο προσιτή.

Sundar Pichai, CEO, Google Inc. (Verge, 2015) Source Title


Τα βραβεία Google RISE είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τους οργανισμούς άτυπης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο οι οποίοι προωθούν την πληροφορική σε νέους μαθητές προ πανεπιστημιακών σπουδών που παραδοσιακά υπο-εκπροσωπούνται στον τομέα της Πληροφορικής.

Μερικές σύντομες πληροφορίες: 

  • Μέχρι στιγμής για το 2016, η Google έχει προσφέρει 1,2 εκ. δολάρια σε επιχορηγήσεις σε 56 οργανώσεις σε 28 χώρες μέσω των Βραβείων RISE. 
  • Τα βραβεία RISE ξεκίνησαν το 2010. Το 2016 σηματοδοτεί το έβδομο έτος υποστήριξης της Google σε σημαντικούς οργανισμούς που εμπλέκουν κορίτσια και λιγότερο εκπροσωπούμενους μαθητές σε εξωσχολικά προγράμματα εκμάθησης της επιστήμης των υπολογιστών. 
  • Κατά τα τελευταία επτά χρόνια, πάνω από 5.000.000 δολάρια έχουν δοθεί μέσω των σε βραβείων RISE σε περισσότερες από 200 οργανώσεις σε 45 χώρες και συνολικά σε πάνω από 1 εκατομμύριο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017, 4:28 μμ